Весели Коледни и Новогодишни празници!

Национално сдружение на българските лозари ви поздравява с настъпващите Коледни и Новогодишни празници!
Желаем на всички наши членове много здраве и успехи в реализацията на своята продукция!


Пресконференция на Национално сдружение на българските лозари пред БТА

Днес се проведе пресконференция на Национално сдружение на българските лозари в БТА пред журналисти, като бе обсъдено кризисното състояние на бранша. Крайно недостатъчното, неправилно и несправедливо разпределение на средствата от финансови помощи и липсата на актуален механизъм и прозрачност при тяхното определяне, неконтролирания внос на грозде от чужбина и ниски цени на продукцията.


Северозападът се включи в националния протест на лозарите

И Северозападът се включи в националния протест на лозарите. За два часа остана блокиран входа на Монтана. Земеделските стопани настояват субсидията им да се увеличи на 300 лв. за декар за реално отгледано лозе, колкото плащат в другите страни от Европа. Исканията на хората в бранша са смяна на изпълнителния директор на Агенцията по лозата и виното Красимир Коев.

Източник: RM TV


Лозари от Пловдив и региона блокираха пътни артерии с тракторите си


Протест на лозари на няколко места в страната. Членове на Национално сдружение на българските лозари излязоха с трактори и автомобили в Пловдив, Монтана, Плевен, Поморие и Харманли. Те настояват Министерството на земеделието и Народното събрание да обърнат внимание на лозарския сектор у нас. По думите им за разлика от други сектори лозарите не получават подпомагане за торове и препарати за растителна защита. Вижте кадри от недоволството в Пловдив.

Източник: Агро ТВ